2011. december 30., péntek

VARIÁLOM társasjáték - Jelenlegi ára: 2 990 Ft

ari/Álom honlapunk kitüntetett játéka. A játékmenet világviszonylatban is egyedülálló, az összhatást még a kellemes dizájn és a humoros grafikák is segítik. De mi is ebben a játékban annyira új és érdekes?
Képzelj el egy doboz legót. Rengeteg mindent lehet építeni belőle, és mégsem lesz erőltetett a dolog. Most képzeld ezt el társasjátékban. Eddig a statikus elemek és a fix tábla miatt egy dobozból csak egy társasjáték jött ki. A VariÁlom itt alkotott újat, hisz a mezők cserélgetésével és néhány egyszerű szabállyal bármikor új játékot alkothatsz belőle. Ma Gazdálkodj okosan, holnap tőzsdejáték, holnap után Monopoly és még lehetne sorolni.  
A történet napjainkban játszódik. 300. 000 Ft kezdőtőkével kell egy életet kialakítani. A játék során először iskolákat kell elvégezni. Elég nagy a választék, így már ez sem egy könnyű döntés, hiszen mindegyikért fizetni kell valamennyit. Az iskolákhoz aztán különböző munkahelyek tartoznak. A munkahelyeken fizetést és pontokat kapsz. Rengeteg különböző munkalehetőség van. Minden munkákért más fizetés jár. Viszont ha dolgozol, akkor ki is kell maradni. Hogy mennyit, az a munka nehézségétől függ. A fizetés és a kimaradás természetesen arányban van a szükséges iskolai végzettség fokával.
A fizetést aztán befektetheted eszközökbe (több fizetés, kevesebb kimaradás), vagy akár hazardírozhatsz a tőzsdén is (brókerek előnyben).
A lényeg mégsem a pénzen van, hanem a társadalmi rangon. Persze vehetsz magadnak elismerést (200. 000 Ft részvényekbe fektetve 3 pontot ér), de kivívhatod magas végzettségekkel és jó munkahelyekkel is. A döntés rajtad áll.
A játékrendszer miatt nemcsak minden játék, de minden kör más és más. A pálya folyamatosan változik, így soha nem válik unalmassá. A játék megértése érdekében a játékszabály elolvasása erősen javasolt(! ). Kezdés előtt érdemes időt szentelni a játék megismerésének. A játék nagyon mély és szövevényes. Az óvatlan játékos hamar elveszhet a lehetőségek rengetegében. Ez a tartalmi mélység teszi a játékot lebilincselővé és hihetetlenül izgalmassá. Persze, ha valaki csak egy átlagos Gazdálkodj okosan-t akar vele játszani természetesen azt is megteheti!
Külön említést érdemel a tény, hogy az illusztrációkat Tom Csete, a Kreténből ismert grafikus készítette : -)! A játékszabály első látásra talán egy kicsit hosszú, de szerencsére a demot játszva a játékszabályokat szinte azonnal meg lehet érteni és csak néha kell fellapozni a füzetecskét. Ez a játék nem igazán a partikra készült, bár ott is megállja a helyét. Elsősorban 3-4 fős társaságoknak ajánlható, akik néhány óra szellemi szórakozásra vágynak. Mivel a szerencse és a tudás elemek egyensúlyban vannak ezért családi programnak is ideális. A játék során mindenki egyenlő esélyekkel indul akár szülő, akár gyerek! Ezen kívül a figyelmet, az összpontosítást és a kombinációs (VariÁciós) készséget is fejleszti!


Jelenlegi ára: 2 990 Ft

Az aukció vége: 2011-12-31 13:00
. VARIÁLOM társasjáték - Jelenlegi ára: 2 990 Ft