2011. október 28., péntek

Bojtár Endre: Hazát és népet álmodánk... - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! "Hazát és népet álmodánk... "A könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
A neves irodalomtörténész több mint húsz év után az Ünnepi Könyvhét alkalmából adja közre ismét Az ember feljő... (Bp., Magvető) címmel 1986-ban napvilágot látott összefoglalását a közép-európai irodalmak 18-19. századi fejlődéséről. A különböző szláv, valamint a lett, litván, román, észt, magyar, albán és újgörög kultúrákat Bojtár Endre nem nyelvek vagy korszakok szerint, hanem bizonyos általános jellemzőket kiemelve, sokszor időben is eltérő életműveket, alkotásokat összekapcsoló metszetek, jelenségcsoportok izoglosszái mentén mutatja be. Példának okáért külön fejezetekben foglalkozik a korszak jellegzetes stílusirányzataival (klasszicizmus, szentimentalizmus, romantika), ugyanakkor bevezetőjében nagy hangsúlyt fektet a stíluskeveredés problémájára. Ugyanígy kiemelt figyelmet szentel bizonyos meghatározó műfajoknak, amilyen a világdráma vagy a történelmi regény. Hasonló kérdés a felvilágosodás és a nemzeti újjászületés, a közép-európai nemzeti irodalmak és a nemzeti függetlenségi törekvések összefüggése, de ebből a szempontból szintén külön figyelmet érdemel (és a szerző ennek megfelelően külön fejezetet szentel ennek a témának is) az orosz különút. A felhasznált és ajánlott irodalom jegyzékével, névmutatóval és korabeli művekből vett illusztrációkkal kiegészített kötet jó tájékozódást kínál a korszakban, széles körben ajánlható irodalomtörténészek és érdeklődő laikusok, különösen pedig középiskolai magyartanárok és érettségire, felvételire készülő diákok számára. ISBN: 978-963-9664-99-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Az aukció vége: 2011-10-26 12:29
. Bojtár Endre: Hazát és népet álmodánk... - Jelenlegi ára: 2 295 Ft