2011. október 26., szerda

Somogyváry Gyula: Dal, amelyet nem daloltak végi - Jelenlegi ára: 1 625 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Dal, amelyet nem daloltak végigA könyv listaára: 1980 Ft. Leírás:
Az ember nem komoly tizenhét évesen, és ha nyílik a hárs, mely alatt zöld az árnyék - írja a dekadens tizenkilencedik századvég kamasz zsenije, Arthur Rimbaud híres Regény című versében. Somogyváry Gyula 1922-ben megjelent lírai hangvételű prózai poémájának hőse szintén tizenhét éves, ám az élet a legkevésbé sem a komolytalan arcát mutatja felé. Tartalékos zászlós, akit 1915-ben a keleti, majd később az olasz frontra vezényelnek, ahol hősi halált hal. Az író - aki az ötletet egy újsághírből merítette, melyben az aggódó édesanya faggatja a világot eltűnt fiáról - expresszív képekben villantja föl a front képeit: a lengyel viskóban maga elé meredő szürke asszony, a boldog napokat idéző, szétlőtt kúria, az eget bámuló halott orosz katona vízióját a háborúban sodródó bakák párbeszéde fogja keretbe. Bolond vagy, Pajtás!... - ez a visszatérő szavajárása a szinte még gyerek katonáknak, akik eszüket vesztve keresik az értelmét a pusztításnak. Az író a zászlós szájába adja a fajok nagyszabású küzdelmét világméretű történelmi drámaként láttató heroikus szavakat (melyek nem csupán a nacionalista háborús propagandára emlékeztetnek, de jól felismerhetően Szabó Dezső történelemszemléletét tükrözik), ám a front nyomán megmaradt látványt filmszerűen pörgető sorok némileg kétségbe vonják (még ha az író szándéka ellenére is) a minőségben való értéktöbbletet hordozó vér halálosztó, de új életet sarjasztó küzdelmét hirdető prófécia súlyát. A kiadó, Lothringer Miklós előszavával és Salamon Konrád történész utószavával ellátott könyvecske értékes lenyomata úgy a világháborús traumának, mint a háború utáni szellemi útkeresésnek. ISBN: 978-963-9676-02-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 625 Ft

Az aukció vége: 2011-10-24 12:57
. Somogyváry Gyula: Dal, amelyet nem daloltak végi - Jelenlegi ára: 1 625 Ft